Domper voor VV Hoeven 1: HVV ’24 – VV Hoeven 4-0

VV Hoeven 1 moest zondag jl. een stevige nederlaag verwerken. De blauw-witters speelden uit bij koploper HVV uit Hulst. Voetballen in Zeeuws-Vlaanderen ligt VV Hoeven in zijn algemeenheid slecht. Zondag was dat niet veel anders. Vanaf het eerste fluitsignaal ging HVV fel in de aanval. Al in de tweede minuut moest onze keeper Arthur Raaijmakers zich tot het uiterste inspannen een schot te stoppen. In de zesde minuut scoorde Hulst alsnog, maar dat bleek uit een buitenspelpositie te zijn, dus de goal werd terecht afgekeurd.

Hoeven probeerde via de snelle buitenspeler Nathan Creemers gevaar te stichten, maar zijn inzet ging naast. De linkerspits van HVV ging in de dertiende minuut met de bal naar binnenkant en schoot vanaf de 16 meter op de paal. Een gelukje voor Hoeven. Het was Wouter van Oosterhout die in de 22ste minuut, met de wind mee, het eerste afstandsschot afvuurde op de goal van HVV. Even later zette Rick Braspenning en Erwin Roks een leuke aanval op, maar de kans werd niet benut. Het was HVV die in de 27ste minuut de score opende via een aanval door de midden. En 2 minuten later stond er al 2-0 op het scorebord. Opnieuw kon een speler van HVV vrij inschieten. De spits krulde de bal binnen de 16 meter keurig in de rechterbenedenhoek. Even leek het erop dat Hoeven recht had op een strafschop toen de bal tegen de arm van een HVV-speler kwam. De goed leidende scheidsrechter zag er geen strafschop in. En zoals het dan vaak gaat scoorde HVV voor rust de 3-0 via een eigen goal van Hoeven. Pure pech was dat.

In de tweede helft kwam Teun van de Water in het veld en Juup Sonnemans voor Nathan, die het veld met een blessure moet verlaten. Rick Braspenning die voorin weer hard moest werken maar ook veel overtredingen tegen kreeg, kreeg een kansje om de achterstand te verkleinen. Zijn doelpoging werd gestopt. Direct daarop was het raak voor HVV. Uit een aanval knalde de spits van HVV de bal onhoudbaar hard in. Dat was de 4-0. Jeugdspeler Dani van Keulen kwam voor Hoeven in het veld en verving de geblesseerde Wouter. Hij speelde verdienstelijk. Hoeven claimde in de 89ste minuut nog een strafschop. Rick werd in duel hard getackeld. Opnieuw zag de scheidsrechter er geen strafschop in. Nadat er wat minuten blessuretijd bijgetrokken waren, blies de scheids af. De conclusie mag zijn dat HVV een completere en op alle posities een te sterke ploeg was zondag. Hoeven blijft ondanks de nederlaag een keurige 4de plaats innemen op de ranglijst.

Zondag speelt Hoeven uit voor de bekercompetitie tegen Rimboe in Wouwse Plantage. Daarna spelen we op zondag 3 november weer een keer thuis. Dan ontvangen we medekoploper Groen Wit. Een oproep aan de Hoeven-supporters om dan zeker ons team te komen steunen. Een twaalfde man kunnen we goed gebruiken.