HOEVEN TOONT ENORME TEAMSPIRIT AAN UITBUNDIGE TIFOSI

Roerig, hectisch en chaotisch. Zo kan de week in aanloop naar de derby tegen Virtus in drie woorden omschreven worden. De week werd afgetrapt met een pijnlijke nederlaag in Steenbergen. Waar diverse spelers het hoofd verloren. Het liep op geen enkel vlak en dat zorgde voor grote frustraties. Daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Een valse start van een team dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen met torenhoge ambities was ingegaan. Was vriendenteam Hoeven nog wel een team?!

Een crisisberaad volgde voor de dinsdagtraining. In dat beraad donderde Remco gelijk de knuppel in het hoenderhok. Na lange twijfel en één plaats op de bank te veel had hij besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Het noodzakelijk groepsgesprek, waarin de groep elkaar goed de waarheid kon zeggen, werd hervat. Vooral de inbreng van keeper en toekomstig hoogleraar Bart de Bont was hierin cruciaal. Hij wist na een stevig en confronterend dialoog de vinger op de zere plek te leggen. Er moest meer en harder gezopen worden. Dronken mensen vertellen immers de waarheid. Wat volgde was een vurige training.

Nadat iedereen even twee dagen de tijd kreeg om bij zichzelf te raden te gaan, werd na wederom een goede en scherpe training het kookpunt van een crisisweek bereikt. Kees gaf, duidelijk overmand door emoties, aan dat hij een punt achter zijn sportief succesvolle Hoeven-loopbaan zette. Een beslissing die toch onverwachts insloeg. Hij had immers ‘gewoon’ de training in aanloop naar de wedstrijd tegen Virtus geleid. Kees heeft zich altijd volledig voor de club ingezet. De manier waarop beide partijen uit elkaar gaan, valt dan ook ten zeerste te betreuren. Feit blijft dat ook de amateurvoetbalwereld een opportunistische is. De zoektocht naar een nieuwe trainer is gelijk in volle gang gezet. Clubman en voetbalvader van vrijwel de gehele selectie, Piet de Pijper, neemt zolang de honneurs waar.

Zondagochtend, in aanloop naar de beladen wedstrijd, gaf Mike aan afstand te doen van zijn aanvoerderschap. Een beslissing die genomen werd naar aanleiding van een gesprek en wrijving met de afzwaaiende trainer. Een beslissing die binnen de gehele selectie ten zeerste betreurd wordt. Mike is jarenlang een waardig captain geweest en heeft zich uitstekend en correct geprofileerd als uithangbord van de volledige club. Ondanks het opstappen van de trainer zal Mike bij zijn standpunt blijven.

Na een week vol commotie en bombarie lag de spreekwoordelijke bal nu bij de spelersgroep. Eén team, één taak. De enige manier om als team respect en waardering terug te krijgen was door met elkaar te vechten voor drie belangrijke punten. Bart had, zoals verwacht, de hele nacht zichzelf door laten stromen. Zijn ogen zaten in zijn broekzak en de vraag was of hij voor de warming-up niet al door Kentron was meegenomen voor een intakegesprek. Piet deed, met passionele hulp van Pascal Ernest, de tactische bespreking. De boodschap was duidelijk, de drie punten moesten in Hoeven blijven. En nog belangrijker; Bart kon starten.

In de volgende opstelling startte Hoeven de nieuw ingeslagen weg:

Bart de Bont; Jurgen Pertijs©, Maarten van Overveld, Joost Blaauwhof, Patrick Suijkerbuijk; Mike Rensen, Niels Buijs, Jens Wirix; Cyriel Van der Veen, Jim Franssen, Erwin Roks.

Reservespelers: Kim Markwat, Danny van Nijnatten, Robèrt Frérichs, Thomas Van de Broek.

Door middel van een sterke start liet de thuisploeg zien dat er op het veld antwoord gegeven zou worden op de hectische week. Jens wist, na een slalomactie waar ski-kampioen Hermann Maier jaloers op zou zijn, de bal voor open doel richting de cornervlag te werken. De toon was echter gezet. Met elkaar werd voor iedere meter gestreden. Na een ongelukkige overtreding van ondergetekende kon de vrijetrapspecialist van de gasten, Danny Oomen, echter tegen alle verhoudingen in de 0-1 maken. Ook de ruststand. Een mentale dreun.

Bij aanvang van de tweede helft werd het initiatief gelijk weer in handen genomen. Met goed positiespel en na een aantal flitsende aanvallen wist Jim in de 65e minuut dan ook de gelijkmaker te maken. Ondanks dat het goede spel voortzette counterde Virtus zichzelf in de 80e minuut via twee keer Oomen naar een 1-3 voorsprong. Een nieuwe en nog hardere mentale dreun. Wie het eerste elftal van Hoeven de afgelopen seizoenen gevolgd heeft, weet dat geen enkele achterstand reden is tot capitulatie. De ploeg moest zich nu laten zien. Het inbrengen van Robèrt, Danny en Bruce en het doorschuiven van Maarten naar de rechtsbuitenpositie zorgde voor een nog groter veldoverwicht. Onder massale en vocale steun van de tifosi werd nog één keer de rug gerecht.

Voetballend, strijdend en vol overgave streed de vechtmachine van Piet de Pijper voor wat het waard was. En wederom kwam daar de beloning. Via Jens(85e minuut), cultheld Bruce(89e minuut) en wederom Jim(93e minuut) kon een nieuwe Houdini-act bewaarheid worden. Ouderwets knokkend en sleurend. Positief en samen. Met de volledige selectie, staf en gehele club werd de winnende treffer voor de kantine gevierd. Een intens kippenvelmoment. Een doelpunt waar de club naar snakte. Op een manier waar de hele club zich mee kan identificeren. Hoeven 1 is er weer.

Op het moment dat de situatie er dringend om vroeg, is het TEAM opgestaan. Er is met de voeten gesproken. Samen heeft de gehele selectie laten zien dat er wel degelijk een prachtige toekomst in deze groep zit. De weerbaarheid en éénsgezindheid in aanloop naar en tijdens de wedstrijd was fabelachtig. Op schitterende wijze is de overwinning met de supporters gevierd. De steun was immens en zorgde voor een gigantische boost. De ploeg kan trots zijn op de ballen die getoond zijn, maar ook zeker de gehele club kan trots zijn. Trots op de saamhorigheid. Trots op elkaar. Een bijzondere middag die reclame heeft gemaakt voor de hele vereniging. VV Hoeven staat weer op de kaart.

Tot zaterdag, 19.00 uur, tijdens een nieuwe derby: Hoeven 1 – Internos 1.

You may also like...