D’oeve Express πŸš‚πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹

34181402_1990967064306821_9212953678850293760_n

2017-2018 was een prachtig seizoen. Zowel Hoeven 1 als Hoeven 2 kampioen. Een seizoen waarin alles klopte. Relatief weinig blessures (op een paar flinke na) en schorsingen. De teams maar vooral de spelers zijn sterker geworden.
Het is een seizoen geweest vol plezier, passie, gedrevenheid en discipline waarbij het voor de één wat moeilijker was dan voor de ander. Denk dan vooral voor de spelers die in het grijze gebied vielen. Het grijze gebied zijn voor mij spelers die tussen het 1e en 2e in hangen. Dan spelen ze in het 2e om vervolgens een paar wedstrijden bij het 1e op de bank te zitten of 5 min. in mogen vallen. Van de ene kant diep respect maar van de andere kant is het een investering in hun zelf en uiteindelijk goed voor de groei van de speler en dus ook voor vv Hoeven. Als de wil er is maar vooral ook blijft, komen die spelers er over het algemeen wel.

Het succes is in het afgelopen seizoen de collectiviteit geweest. Collectiviteit bereik je niet alleen door er op het veld tijdens trainingen en wedstrijden aan te werken maar juist daarbuiten. Door met spelers, bestuur en staf vaak en duidelijk -maar zeker ook hier en daar met een geintje- te communiceren, bereik je meer dan alleen maar met trainingen of wedstrijden bezig te zijn. Ik ben dan ook van mening dat we daar de meeste winst hebben geboekt. Ik hoor je denken β€œja, maar het gaat uiteindelijk toch om het voetbal?” Dat klopt, daar moet je heel veel tijd insteken. Maar geloof me, al train je 6 keer per week, als je niets daar buiten doet bereik je nooit het gewenste resultaat. Althans, daar geloof ik heilig in.

Hoeven wilt spelers vanuit hun eigen opleiding door laten groeien en klaarstomen voor het eerste elftal. Dat is een prima initiatief maar vergt ook een hele goede organisatie en beleid. De jeugdafdeling is daarom ook zo belangrijk. Het doet me dan ook goed dat er gediplomeerde trainers op de hoogste teams per categorie staan.
Maar stil staan is achteruit gaan dus zullen we (ik zeg bewust β€˜we’, want daar hoor ik ook bij) daar in moeten blijven doorontwikkelen.
Het doet me dan ook goed dat ik op verschillende fronten, zowel op de velden als bij de besturen en diverse commissies daar progressie in zie.

Terug naar het succes van het afgelopen seizoen.
In oktober 2016 is het allemaal begonnen. Toen ben ik als treinmachinist samen met de conducteurs (begeleiding), passagiers (spelers) en de NS (bestuur) op de trein gestapt.
Een treinreis met allerlei roosters, omleidingen, calamiteiten, mankementen (de monteurs Kees en Nicky repareerden het wel weer) en vertragingen.
Het bleek achteraf de treinreis van het leven! ! !
De reis werd elke week mooier en het succes in je bagage werd steeds groter!
Met het eindstation in zicht sloten steeds meer wagons met passagiers (supporters) aan. Ook zij wilden de treinreis van het leven mee beleven. En daar kwam het eindstation in zicht. Het station was massaal volgelopen en de menigte omhelsden de trein en zijn passagiers. Als helden werden we binnengehaald en op het perron (De Hofstee) werd er massaal feest gevierd.
Als machinist (met tranen in de ogen) wil ik iedereen bedanken. Bedankt, bedankt, bedankt dat jullie met me op reis zijn gegaan in de trein van mijn leven! ! ! Als je ergens in gelooft, …..kom je er…….

Vanaf nu doop ik deze trein als de β€œD’oeve Express”

De D’oeve Express heeft de afgelopen weken een onderhoudsbeurt gehad en gaat nu weer rijden. Een enkele passagier en conducteur is uitgestapt en een enkele ook weer ingestapt.
De eindbestemming van deze trein is nog niet helemaal bekend. Hij zal echter wel door blijven rijden en tijdens deze reis zal het einddoel bepaald worden. We keren echter niet meer terug naar de stations van afgelopen reis maar richten ons op nieuwe stations waar we onze bagage weer zullen gaan vullen. Het einde van deze reis zal ergens mei/juni 2019 zijn. We zullen dan zien hoeveel bagage we bij ons hebben als we dan uitstappen.
Goeie reis, De Machinist.

πŸš‚πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹πŸšƒπŸš‹

And I think to myself, what a wonderfull world…….